VFF info distriktslagen 2005 Flickor/Pojkar

KLICKA PÅ RUBRIKEN FÖR ATT LÄSA ALLT

Igår informerade vi om att Utvecklingslägret 2020 är inställt och ersätts av ett Riksläger under sensommaren istället (Se genomförande av Riksläger här under). Detta gör att vi i Västmanland kommer öppna upp distriktsverksamheten för årskullen 2005, för att kunna ta ut spelare till detta Riksläger och fortsätta med spelarutbildningen av denna årskull. Som Ni ser så kommer vi inte ha så många plaster till detta Riksläger vilket kommer innebära att vi blir tvungna att skala ner det ganska mycket direkt. Då tjejerna kommit lite längre i uttagningsprocessen så kommer tjejernas trupp vara mindre än killarnas vid de miniläger vi avser genomföra i distriktets regi, dessutom så finns det fler killar än tjejer från början i åldersgruppen.

I Västmanland planerar vi för följande upplägg:
Våra distriktskaptener kommer fortsätta att vara ute och se spelarna i sina föreningsmiljöer, vilket de gjort kontinuerligt under våren samt ha kontakt med er föreningsledare.
Sedan kommer vi kalla spelare till ett läger på hemmaplan i Västmanland samma vecka som de skulle ha varit i Halmstad (se prel. program VFF-läger här under).

Den 14 maj ska vi få mer info av SvFF vad som gäller. Så vi hoppas kunna komma ut med mer info angående hur många spelare som ska kallas, tränings- och matchtider med mera till er under v.21.

Vi följer givetvis FHM:s och SvFF:s riktlinjer och restriktioner, och skulle andra direktiv komma så kan det bli ändringar.

Program VFF-läger
F05
Vecka 26, Iver Arena eller R10, Rocklunda Västerås
Mån 22 juni Träning
Tis 23 juni Träning
Tors 25 juni: Match mot lokalt motstånd.

P05
Vecka 27, Iver Arena eller R10, Rocklunda Västerås
Mån 29 juni Träning
Tis 30 juni Träning
Tors 2 juli: Internmatch

Se gärna SvFF:S artikel angående Rikslägret: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/svff/2020/5/rikslager-2020/

Genomförande SvFF Riksläger 2020
Syfte: Säkerställa landslagsverksamhet F/P 15. Skapa ett underlag för uttagning till första landslagslägret, flickor och pojkar födda 05

När: Preliminärt pojkar 27-31 juli och flickor 3-7 augusti

Var: Bosön, Stockholm

Vilka: Ca 128 spelare från samtliga 24 distrikt. 112 utespelare + 16 målvakter

Hur: Ca 100 spelare kvoteras efter antalet licensierade spelare i distriktet, enligt Fogis. Varje distrikt är garanterade minst 2 platser. 12 platser fördelas i samråd med SU utifrån nuläge i distriktet. 16 målvakter tas ut i samråd SU och UFK. Spelarna bildar sedan 8 lag.

Vem: SU nominerar spelare till UFK. Samma arbetssätt som i den regionala verksamheten.

Mvh SU Flick Jörgen Nyberg och SU Pojk Leif Berg