Barn- och ungdomsmatcher utan publik

Inför seriestart och med det antal träningsmatcher som spelas runt om i länet just nu vill vi påminna om att Västmanlands Fotbollförbund rekommenderar samtliga föreningar att uppmana intresserad publik att inte komma till matcherna.
Det förbud som finns i ordningslagen avseende deltagare vid offentliga tillställningar medger visserligen upp till 50 åskådare. Men VFF:s skarpa rekommendation är ändå att tydligt uppmana alla , förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget, att avstå från att närvara vid de matcher som spelas.
Allt handlar ju i grund och botten om att så långt det är möjligt förhindra smittspridning. Färre personer närvarande runt en match innebär rimligtvis en lägre risk. Vi har en skyldighet att förvalta den möjlighet att spela barn- och ungdomsmatcher, som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra, med största tänkbara ansvar.
Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera. Vi vill också tipsa om att många matcher kostnadsfritt kan följas via appen Min Fotboll.