Damer 7 mot 7 2020

Hej!
Mitt namn är Josefin Gripenberth och jag är verksam i Kungsörs BK där vi har drop in- fotboll för tjejer. Vi är intresserade att spela matcher men inte på den nivån för vanligt seriespel. Därför hade jag ett möte med Johan och Henrik på VFF där vi pratade igenom hur vi ska göra.

Kör man drop in-fotboll, fotbolls-fitness eller motionsfotboll där man bara tränar för att det är kul men är intresserad av att köra någon match så har vi pratat om ett upplägg.
Då man kan köra 7 mot 7, där alla är välkomna oavsett fotbollsbakgrund.
Lite enklare tävlings och representationsbestämmelser.
Vi har funderat lite på upplägg om man ska köra som en serie, en match i veckan eller varannan vecka, kanske två matcher per kväll eller ett slags poolspel.
Många har oftast fullt upp redan nu på helgerna så vi tänkte att det kunde ligga på träningstider osv.
Men nu till grejen, vi vill veta vad ni tycker!
Vi vill att tillsammans ska vi komma på ett system.
Vissa klubbar har motionsfotboll nu och vissa inte, vi skulle vilja att ni undersöker om detta är intressant och isåfall vilket upplägg vill ni ha.
Det finns ett stort intresse bland många tjejer/kvinnor som känner att man inte "platsar" i de lag som finns i närheten pga den nivå lagen ligger på.
Vi vill ju att alla ska kunna spela fotboll, därför är detta ett perfekt sätt!

Vi tänkte ha ett möte i februari där alla klubbar är välkomna att diskutera detta, där vi tillsammans kommer på ett upplägg som vi kan köra. Vi vill spela fotboll för att det är kul, man vill köra länge men tar ofta mycket tid, det vill vi undvika så då måste man lägga det på en lagom nivå!

Fundera och undersök detta i ert lag, hur vill ni ha det och hur är intresset hos er? Återkom gärna om ni har frågor!

Intresse anmälningar och frågor till Johan Becker, mail becker@vff.se