Barkarö SK fick bidrag inom "Alla är olika Olika är bra"

-Alla är olika, olika är bra arbetar för att alla som vill ska känna att de kan vara en del av svensk fotboll. De pengar ICA samlat in används för att stötta våra föreningar i deras värdegrundsarbete, och hjälpa dem att vara öppna och tillgängliga för alla, oavsett bakgrund, säger SvFFs CSR-ansvarig Sevana Bergström.

Under sommarens VM-turnering tog ICA fram ett unikt blågult sortiment av matvaror, som samlade in pengar till Svenska Fotbollförbundets Alla är olika - Olika är bra. Vi skulle vilja tacka alla er som handlat på ICA under VM, en viktig gest mot svensk fotbolls mångfaldsarbete och ert handlande har resulterat i 3,5 miljoner kronor som nu stöttar vårt fortsatta arbete för mångfald inom svensk fotboll. Tack svenska folket - och tack ICA!

I samband med Sverige-Turkiet i Nations League 10/9 delade Alla är olika-olika tillsammans med ICA ut bidrag till tre föreningar. Dessa föreningar arbetar stenhårt för en mer inkluderande fotboll, men framförallt för att få in fler tjejer in i fotbollsrörelsen.

Barkarö SK – Flickinitiativet
Detta är ett projekt som vill stärka tjejers lust till fotboll och på ett nytt sätt bygga broar mellan förorter inom Västerås (Barkarö och Bäckby). Flickinitiativet är tänkt att vara den katalysator som dels skall se till att få fler tjejer att våga spela fotboll och på det sättet integreras in i föreningsliv och öka förståelse mellan olika mellan kulturer.

Projektansvarig: Staffan Winberg