Ny Förbundschef vid Västmanlands Fotbollförbund

Henrik Haraldsson, 40 år boende i Hässelby har utsetts till ny Förbundschef vid Västmanlands Fotbollförbund.
Henrik har dock sina rötter i Västmanland, då han är uppväxt i Surahammar.
Henrik kommer senast från en anställning som Utvecklingschef och Vice Generalsekreterare vid Svenska Ishockeyförbundet under drygt sex år. Dessförinnan ekonomiansvarig vid Svenska Innebandyförbundet.
Arbetet på Ishockeyförbundet har handlat mycket om utbildning, föreningsutveckling och att skapa förutsättningar för sportsliga framgångar på landslagsnivå samt att leda en personalstyrka på 23 personer.

Att det bedrivs en sund och säker barn- och ungdomsidrott runt om i föreningssverige, med den aktives bästa i fokus, är något som har alltid har engagerat honom starkt.

Henriks idrottsliga bakgrund finns framförallt inom fotbollen, ishockeyn och innebandyn. Numera aktiv golfspelare.
"Det känns väldigt spännande och motiverande att få möjligheten att kliva in i den här rollen. Att fortsätta utveckla en organisation som på ett professionellt sätt kan leverera det fotbollsklubbarna i Västmanland har behov av.
Jag vet av erfarenhet att ledarskapet och verksamhetens kvalitet i föreningarna är det helt avgörande, både för att bli fler och bättre fotbollsspelare.
Att stötta dessa föreningar i deras viktiga uppdrag att skapa en meningsfull och utvecklande fritid för alla barn och ungdomar är en otroligt stimulerande utmaning"

"Henrik känns med sin bakgrund som en mycket spännande rekrytering"
säger Birger Jonsson, Ordförande vid Västmanlands Fotbollförbund

Henrik tillträder sin tjänst senast vid årsskiftet
För eventuell frågor kontakta:
Birger Jonsson, tel. 073-983 77 16
Henrik Haraldsson tel. 070-445 04 10