VFF:s Ordförande har ordet

Inom fotbollen pågår nu en intensiv debatt, inte minst inom barn och ungdomsverksamheten.
I VFF har vi under en tid fokuserat vårt arbete under: Så många som möjligt-Så länge som möjligt- Så bra som möjligt

Det innebär att vi i VFF, sedan en lång tid tillbaka, definitivt valt att följa exempelvis fotbollens spela lek och lär (FSLL) i allt som har med Spelarutbildning att göra.
Vi har år från år anpassat oss till denna och nu tar vi ett större tag.
Vi vill utbilda ut ifrån ett barnrättsperspektiv och ur barnets perspektiv, vi vill att fler spelar längre.
Vi ska utbilda fler spelare och ledare och göra det under en längre tid.
Hänvisar till det som publicerades på hemsidan tidigare i veckan av BUK "Passion för fotboll"
Det bästa är att vi inte hoppar på någon ny trend eller något annat, utan detta är från den senaste forskningen och beprövad erfarenhet.
Jag rekommenderar att ni läser Karl-Eriks Nilsson (SvFF ordf) tankar, "på tal om att kora slutsegrare" från den 15 nov (följ länken http://fogis.se/karl-eriks-tankar/)
Jag stödjer det han skriver fullt ut och hoppas att vi alla tar till oss detta.
Jag rekommenderar också att ni tittar lite på hur årets barn och ungdomsförening Enskede IK har tänkt http://fogis.se/barn-ungdom/arkiv/startsida/2016/11/enskede-ik-arets-barn-och-ungdomsforening/
Vi är just i en process att forma framtiden för barn och ungdomsfotbollen i Västmanland, vi vänder på varje sten och ifrågasätter tidigare sanningar. Detta har för mig och de övriga som arbetat med frågan varit en omtumlande tid. Vi kommer från och med nu fortlöpande informera om arbetet och förändringar som ska till.
Är du intresserade att vara en del av den nya organisationen, kan vara som fotbollsutbildare eller ledamot av någon kommitté, tveka inte att höra av dig till oss.

Passion för fotboll Så många som möjligt - Så länge som möjligt – Så bra som möjligt
Passionen för fotboll ska finnas och vara möjlig för alla, oavsett om man fortsätter som spelare, ledare, domare eller publik.

Med vänliga hälsningar
Birger Jonsson
Ordförande VFF