Framgångsrik helg för Västmanlands FF

Det blev en framgångsrik helg för Västmanlands FF 00:or i Cup Kommunal resp. PostNord Cup.

Tjejerna vann båda matcherna medan killarna hade lite otur men gjorde två bra prestationer. Tjejerna vann gruppen och är klara för slutspel i januari. Killarna var 1 minut från att också vinna gruppen men på övertid gjorde Stockholm 7-0 mot Gotland vilket betydde att de vann gruppen med ett mål bättre i målskillnad. Därför behövs en kvalmatch i december innan killarna förhoppningsvis också blir klara för slutspel.

Cup Kommunal

Tjejerna inledde med att besegra ett spelskickligt Stockholm, med 3-1. Vi spelade ett tätt och bra försvarsspel mot välspelande Stockholm och första halvlek slutade 0-0. I andra halvlek lossnade spelet och vi började vinna de hårda och tuffa närkamperna. Efter mycket kämpande och härligt kantspel kunde Västmanland stå som segrare när matchen blåstes av. Mål gjordes av Kajsa Hall 2 och Emma Engström 1

I Lördagens match mot Gotland var Västmanland det bättre laget. Vi höll oss till matchplanen - spelade bra fotboll och kämpade för varandra. I halvtid leder vi med 3-0. Ett bra fokus och allas bidrag till en bra match resulterade i seger med 6-0. Målgörare Emma Engström 3 mål, Kajsa Hall 2 och Tilda Pingani 1.

Alla tjejer har bidragit med ett bra fokus, härlig inställning och fina prestationer.

PostNord Cup

I första steget i PostNord så presterade Västmanlands pojkar -00 två mkt bra matcher. 2-2 mot Sthlm och 7-1 mot gotland är mkt respektingivande och visar att killarna kan tävla mot alla län i Sverige.

Det många år sedan Västmanland tog poäng mot Stockholm och efter mål av Jakob Norgren och Jonathan Thelin så var det äntligen dags. Matchen svängde friskt och höll en mkt hög nivå där vi inte behöver be om ursäkt utan snarare får se matchen som ett bevis på vår höga kapacitet.

Andra matchen mot Gotland blev en enkel match och efter 5-0 i halvtid så skrevs slutresultatet till 7-1 där vi inte lyckades tända till i andra halvlek. Målskyttar Alex Eriksson 2, Jakob Norgren, Jonathan Thelin, Erik Zakariasson, Simon Nilsson, Kevin Custovic.