Svensk fotbolls strategiveckor

Hej fotbollsälskare!
På grund av för få anmälda har vi beslutat att flytta Rådslaget till torsdag 26 oktober.
En av grundpelarna i svensk föreningsidrott är demokratin, och med för få föreningar representerade anser vi inte att besluten hade blivit demokratiska, eftersom de inte hade blivit representativa för hela länets fotboll.

Vi vill lyfta fram detta som en fantastisk möjlighet för er i föreningarna att påverka svensk fotbolls utvecklingsarbete, men också att träffa både personal och styrelserepresentanter i VFF, samt din SISU-konsulent!

Vi ser mycket fram emot att träffa er, hoppas vi ses!

Svensk fotboll bjuder in till rådslag kring mål och strategier i distrikt och föreningar under "svensk fotbolls strategiveckor".

Rådslaget sker i samtliga distrikt i Sverige och är en del av förarbetet för svensk fotbolls strategi och mål för år 2018-2022.
Västmanlands Fotbollförbund bjuder in föreningsrepresentanter och förtroendevalda inom Västmanlands FF att medverka på rådslag torsdagen den 26 oktober kl 18.00 till 21.00.

OBS! Anmälan görs via fogis eller via hemsidan http://vff.se/utbildning/aktuella-foreningsutbildningar/

Rådslaget kommer att behandla tre övergripande områden
1. Vision, verksamhetsidé och värdegrund.
2. Hur organiserar vi oss inom svensk fotboll för att möta en föränderlig omvärld och hur vi når en samverkan som ökar genomförandekraften i svensk fotboll.
3. +10000. Berör jämställdhet och mångfald och syftar till att rekrytera fler tjejer och kvinnor engagerade i fotbollssverige.

Under detta möte kommer VFF och SISU leda deltagarna genom en koppling till RF strategi 2025, återkoppling till SvFF strategi 2015-2018 samt de punkter SvFF vill ha inspel till för beslut gällande den nya strategin.

Detta är en unik chans att få vara med och påverka svensk fotboll och vårt gemensamma arbete framåt.

Ta denna chans!

Anmälan görs via fogis eller via hemsidan http://vff.se/utbildning/aktuella-foreningsutbildningar/

Lokal: Rocklunda restaurang & Konferens, lokal K5 (Ingång baksidan av Rocklundahallen) .

Varmt välkomna!

Ny Förbundschef vid Västmanlands Fotbollförbund

Henrik Haraldsson, 40 år boende i Hässelby har utsetts till ny Förbundschef vid Västmanlands Fotbollförbund.
Henrik har dock sina rötter i Västmanland, då han är uppväxt i Surahammar.
Henrik kommer senast från en anställning som Utvecklingschef och Vice Generalsekreterare vid Svenska Ishockeyförbundet under drygt sex år. Dessförinnan ekonomiansvarig vid Svenska Innebandyförbundet.
Arbetet på Ishockeyförbundet har handlat mycket om utbildning, föreningsutveckling och att skapa förutsättningar för sportsliga framgångar på landslagsnivå samt att leda en personalstyrka på 23 personer.

Att det bedrivs en sund och säker barn- och ungdomsidrott runt om i föreningssverige, med den aktives bästa i fokus, är något som har alltid har engagerat honom starkt.

Henriks idrottsliga bakgrund finns framförallt inom fotbollen, ishockeyn och innebandyn. Numera aktiv golfspelare.
"Det känns väldigt spännande och motiverande att få möjligheten att kliva in i den här rollen. Att fortsätta utveckla en organisation som på ett professionellt sätt kan leverera det fotbollsklubbarna i Västmanland har behov av.
Jag vet av erfarenhet att ledarskapet och verksamhetens kvalitet i föreningarna är det helt avgörande, både för att bli fler och bättre fotbollsspelare.
Att stötta dessa föreningar i deras viktiga uppdrag att skapa en meningsfull och utvecklande fritid för alla barn och ungdomar är en otroligt stimulerande utmaning"

"Henrik känns med sin bakgrund som en mycket spännande rekrytering"
säger Birger Jonsson, Ordförande vid Västmanlands Fotbollförbund

Henrik tillträder sin tjänst senast vid årsskiftet
För eventuell frågor kontakta:
Birger Jonsson, tel. 073-983 77 16
Henrik Haraldsson tel. 070-445 04 10

GRATTIS Dennis, Ella och Hanna!

VFF vill gratulera Dennis Collander Skiljebo SK, Ella Gunnarsson och Hanna Gunnarsson Gideonsbergs IF till uttagningar i P15 respektive F15 landslagen för landskamper mot Norge i höst.
Stort Lycka till i matcherna!

Fotbollens Dag - Spelschema publicerat

Nu ligger det slutgiltiga spelschemat uppe!

Då det kommit in mängder av önskemål om ändringar har vi arbetat hårt för att få till det så att så många lag som möjligt kan vara med denna fantastiska dag. Nu har vi stängt möjligheten till ändringar för detta år. Detta med hänsyn till de föreningar som är med och anordnar dagen med domartillsättningar och annat praktiskt på våra arenor.

Under morgondagen kommer plankartor samt spelarförteckningar komma ut på cupsidan. Vi önskar er alla en fantastisk dag i fotbollens underbara värld!

http://www.procup.se/cup/30757.htm

Västmanlandsspelare till Landslagssamling

P15 och F15 samlar spelare på Bosön i början på Augusti för den första landslagssamlingen och från Västmanland är det totalt 7st spelare som deltar!

P15 samlas 3-6 Augusti och till den samlingen har Dennis Collander, Fio Karlsson och Jakob Rylander tagits ut av förbundskapten Christofer Augustsson.

F15 samlas även de på Bosön och datumet för dem är 7-10 Augusti.

Här har Förbundskapten Ulf Kristiansson tagit ut Hanna Gunnarsson, Ella Gunnarsson, Wilma Hedenström samt Nellie Eklöf.

Stort grattis till samtliga spelare samt alla spelare och ledare runt dessa som bidragit till spelarnas utveckling!

Till minne av Reine Loord 1954-2017

Västmanlands Fotbollförbund har stor sorg efter beskedet att Reine Loord 4/7-2017 somnat in efter en tids sjukdom.

Vår kanslichef efterlämnar ett stort hålrum i Västmanlands fotboll där han verkat på alla nivåer såsom spelare, ledare och de senaste 14 åren som chef och medarbetare på VFF kansli. Hans förmåga att serva stor som liten förening med passion och engagemang där fotbollen alltid stått i fokus är väl dokumenterat.

Reine kommer att saknas i styrelsearbetet där hans kloka synpunkter och förmåga att medla med våra föreningar varit vägledande. Hans värv genomsyrades av ett stort hjärta, och alltid en glimt i ögat. Personligen känns det som vi blivit en man kort i laget. Dock kommer vi att springa än mer för fotbollen precis som Reine skulle gjort.

Våra tankar går till Reines familj, Camilla och barn.

You"ll never walk alone,

Styrelsens vägnar,
Birger Jonsson
Ordf. Västmanlands Fotbollförbund

Svensk fotbolls strategiveckor

Svensk fotboll bjuder in till rådslag kring mål och strategier i distrikt och föreningar under "svensk fotbolls strategiveckor" vecka 38-39.

Rådslaget sker i samtliga distrikt i Sverige och är en del av förarbetet för svensk fotbolls strategi och mål för år 2018-2022.

Västmanlands Fotbollförbund bjuder in föreningsrepresentanter och förtroendevalda inom Västmanlands FF att medverka på rådslag söndagen 24 september 12.00-15.00. Rådslaget avslutas med fotboll i div.1 mellan Västerås SK FK-Vasalund på Solid Park Arena med matchstart 16.00.

Rådslaget kommer att behandla tre övergripande områden

  1. Vision, verksamhetsidé och värdegrund.
  2. Hur organiserar vi oss inom svensk fotboll för att möta en föränderlig omvärld och hur vi når en samverkan som ökar genomförandekraften i svensk fotboll.
  3. +10000. Berör jämställdhet och mångfald och syftar till att rekrytera fler tjejer och kvinnor engagerade i fotbollssverige.

Notera datumet den 24 september. Västmanlands FF återkommer med en mer detaljerad inbjudan/kallelse i augusti.

Var med och utveckla fotbollen i Västmanland!

Västmanlands fotbollförbund söker Fotbollsutvecklare (FU) omgående!

Vill DU vara med och utveckla barn och ungdomsfotbollen i Västmanland? Då hoppas vi att du söker detta uppdrag!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter