VFF F04 – Kallelse till träning 6/6 & internmatch 11/6

Lördagen den 6/6 har vi träning och torsdagen den 11/6 internmatch med Västmanlands Distriktslag F04. Träningen hålls på Iver Arena och internmatchen på Rocklunda, R10. Båda i Västerås.

Spelare i bifogad lista är kallade.

Med några få undantag gällande målvakter (vilket framgår av den bifogade listan) så är alla övriga kallade till både träning och internmatch.

För tider och mer information, se bifogat dokument.

Spelare bekräftar deltagande genom anmälan via E-post till DFK Bosse Eriholm, bosse.eriholm@hotmail.com, senast den 27/5. Vid utebliven eller sen anmälan går kallelsen vidare till annan spelare. För er som inte redan har lämnat mobilnummer, bifoga även det i bekräftelsen för snabbare kontakt vid behov.

Eventuella frågor runt träning, internmatch eller kallelse riktas till

Distriktsförbundskapten, Bosse Eriholm

Min Fotboll – Sveriges populäraste app!

I helgen slog svenska fotbollsrörelsens alldeles egna app, Min Fotboll, flera efterlängtade rekord. Bland annat passerades milstolpen 200 000 användare och appen toppade listan som Sveriges populäraste och mest nedladdade gratisapp alla kategorier!

Under helgen liveraporterades det från fler än 2700 barn- och ungdomsmatcher över hela landet och 1 100 matcher sändes live, vilket lockade hela 71 000 tittare.

Det är jättehäftigt att se fotbollssverige samlas och sluta upp på ett nytt digitalt sätt. Vi är otroligt glada över att så många fotbollsvänner har tagit sig an Min Fotboll och använder appen så flitigt, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på SvFF.

Utöver livesändningarna använder tusentals lag runt om i Sverige appens funktioner för att skapa snygga lineups, fota, filma, och i de äldre åldersklasserna liverapportera mål och matchhändelser. Alla som inte är på plats kan följa och dela spänningen och upplevelsen, kommentera och heja fram sina lag.

­­­ Tack vare appen kan vi möjliggöra för alla att följa sina lag på ett säkert sätt i rådande tid. Vi har jobbat hårt med att utveckla och skapa de nödvändiga och önskade funktioner som behövs för att kunna följa en match inom svensk bredd-, barn- och ungdomsfotboll på ett både roligt och proffsigt sätt. När vi nu ser användandet växa kraftigt vecka för vecka vill jag påstå att vi har tagit ett bra första stort steg, säger Håkan sjöstrand.

Digital spelformsutbildning

Ta chansen till utbildningar digital från VFF.
Flera tillfällen för spelformsutbildning finns nu att anmäla sig till (kostnadsfri).
Samtliga utbildningar ges två alternativ, ett kvällstid och ett dagtid.
Jag tänkte att ett tillfälle dagtid kanske passar många av er bra i dessa tider.

Ni anmäler er till utbildningen via hemsidan (följ bifogad länk), där anmäler ni er på det tillfälle som passar er.
Exempelvis "Spelformsutbildning 5 mot 5", där det finns två olika datum att välja beroende på om man vill delta kväll eller dagtid.
http://vff.se/utbildning/aktuella-tranarutbildningar-centralt/
Ni måste anmäla er, då jag efter anmälningstiden skickar ut den länk ni ska logga in till utbildningen i teams.

Information om utbildningen.
Utbildningen kräver inga förkunskaper från deltagarna (ni behöver inte ha någon tränarutbildning sedan tidigare).

Syftet är att ge grundläggande kunskap i den spelform där ni själva är aktiva samt att inspirera ledare som ännu inte gått tränarutbildning att ta steget.
Men att även ge lite påfyllnad och återkoppling till er tränare som har gått tränarutbildningar.
Vi kommer att göra nedslag i områden som matchen, ledarskap och träning.

Då vi gör detta digitalt så kommer det vara svårt att föra dialog, men hoppas att detta ska gå bra iaf.
Det kommer finnas en chatt funktion och jag kommer kunna hantera några av era frågor där.
Mer information om det praktiska kommer i mailet med länken för inloggning (vilket skickas ut dagen före tillfället).

Varmt välkomna!

VFF info distriktslagen 2005 Flickor/Pojkar

KLICKA PÅ RUBRIKEN FÖR ATT LÄSA ALLT

Igår informerade vi om att Utvecklingslägret 2020 är inställt och ersätts av ett Riksläger under sensommaren istället (Se genomförande av Riksläger här under). Detta gör att vi i Västmanland kommer öppna upp distriktsverksamheten för årskullen 2005, för att kunna ta ut spelare till detta Riksläger och fortsätta med spelarutbildningen av denna årskull. Som Ni ser så kommer vi inte ha så många plaster till detta Riksläger vilket kommer innebära att vi blir tvungna att skala ner det ganska mycket direkt. Då tjejerna kommit lite längre i uttagningsprocessen så kommer tjejernas trupp vara mindre än killarnas vid de miniläger vi avser genomföra i distriktets regi, dessutom så finns det fler killar än tjejer från början i åldersgruppen.

Riksläger istället för utvecklingsläger F05/P05

Då Utvecklingslägret 2020 är inställt har landslagsavdelningarna för flick- och pojkelit nu arbetat fram en alternativ process för att säkerställa uppstarten av landslagsverksamheten på F- och P15-nivå under hösten. Under sensommaren, i månadsskiftet juli-augusti, kommer ett Riksläger hållas på Bosön, Stockholm. Spelarutbildare, nationella fotbollsutbildare och ungdomsförbundskaptener kommer tillsammans att säkerställa en god spelarutbildning under dessa dagar.

Läs mer på SvFF: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/svff/2020/5/rikslager-2020/
VFF kommer inom närmaste dagarna ut med info vad som gäller framöver för F05 och P05.

Reviderat beslut angående träningsmatcher i barn- och ungdomsfotbollen

Idag, den 16 april, har Västmanlands Fotbollförbunds styrelse valt att revidera det beslut som fattades den 2 april avseende träningsmatcher i barn- och ungdomsfotbollen. Detta då Folkhälsomyndigheten (FHM) nu tydligt meddelat att man anser att sådana matcher kan genomföras. FHM är dock tydliga med att det är av yttersta vikt att:
- I
nget barn kommer till match med sjukdomssymptom.
-
Trängsel ska undvikas, max 50 personer får vistas i anslutning till matchen
- Det ska finnas möjlighet att upprätthålla god handhygien i anslutning till planen

Styrelsen i Västmanlands Fotbollförbund har med anledning av ovan beslutat att:
-
Ta bort den starka avrådan som funnits sedan den 2 april avseende träningsmatcher i barn- och ungdomsfotbollen. Observera att avrådan kvarstår inom seniorfotbollen.
-
Uppmana föreningarna att hålla sig i sitt närområde för träningsmatcher. Inga matcher ska spelas mot föreningar som tillhör andra distrikt än Västmanland.
-
Uppmana föreningarna att noga följa de råd och rekommendationer (se ovan) som är kopplade till ett matchgenomförande.

Styrelsmöte 14 april 2020

Västmanlands Fotbollförbunds styrelse beslutade vid styrelsmöte den 14 april att det inte finns några skäl att förändra de beslut som fattade den 2 april.
Det är således fortfarande detta som gäller.
Nästa styrelsemöte är planerat till den 7 maj.
Om situationen skulle förändras, så att ett extra styrelsemöte bedöms nödvändigt, så kommer det naturligtvis kallas till ett sådant.

Distriktsserier och corona uppdaterad 2 april

Beslut angående distriktsserierna, träningsmatcher, träningar och annan verksamhet. Uppdaterat den 2 april 2020, finner ni här

Min Fotboll Utmaning

NYHET:
Du antar väl UTMANINGEN i Min Fotboll?!
Under påskveckan kommer fotbollssverige börja aktiveras med hjälp av "Utmaningen". Ett digitalt och interaktivt sätt att hålla igång fotbollsspelandet i rådande tid och framöver.

Utmaningen innebär att vi från Svensk Fotboll skickar videos med fotbollsutmaningar, anpassade för olika åldrar, till alla grymma fotbollsspelare och fotbollsintresserade runt om i landet. Utmaningarna kommer att skickas ut i Min Fotboll av såväl landslagsspelare som barn- och ungdomsspelare.

Du tar del av utmaningarna i Min Fotboll, filmar när du utför den och laddar upp ditt filmklipp tillbaka till appen. Du kan utföra utmaningen var du än befinner dig och du kan göra dem själv, tillsammans med vänner eller kanske nån i din familj? Det enda du behöver ha är en boll..:)

Utmaningarna kommer vara både roliga och utvecklande. Alla kan vara med – oavsett nivå och ålder.

Distriktsserier och corona

Torsdagen den 26 mars fattade styrelsen en rad beslut angående distriktsseriernas genomförande under våren 2020. Ni läser besluten här

Nästa styrelsmöte med anledning av den uppkomna situationen sker torsdag den 2 april, eventuella nya beslut efter det mötet kommuniceras naturligtvis skyndsamt.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter